SEO; WAT IS DAT NOU EIGENLIJK?

Voordat we uitleggen hoe website optimalisatie via SEO verkregen kan worden, is het belangrijk om te begrijpen hoe zoekmachines werken. Zoekmachines worden wereldwijd gebruikt om informatie op het internet te vinden. Zonder je te vermoeien met de technische aspecten, zullen we in het kort uitleggen hoe zoekmachines werken. Er zijn drie stappen in het proces van de zoekmachines. Lees verder en leer meer hierover!  De eerste stap wordt gezet door de crawlers, de softwareprogramma’s die het hele internet afspeuren naar interessante inhoud.Daarna wordt de inhoud of content samen gebracht en geïndexeerd. De crawlers keren af en toe terug naar de websites om te zien of er nog relevante zaken zijn veranderd, waarna eventuele verandering worden meegenomen en opnieuw worden geïndexeerd. De laatste stap is de ranking. De zoekmachine gaat uitzoeken welke websites de meest relevante content heeft voor degene die zoekt en geeft aan de hand daarvan een website een bepaalde score ten opzichte van andere websites.

HOE WERKT SEO?

Search Engine Optimization springt in op het bovenstaand beschreven proces van zoekmachines. Belangrijk om te weten is dat zoekmachines eigenlijk heel simpel in elkaar zitten, of beter gezegd, ze houden van simpele informatie. De zoekmachine moet direct kunnen zien of de inhoud van de site interessant genoeg is. Daarom is website optimalisatie gericht op het verbeteren van deze inhoud. Er zijn een aantal SEO tips en elementen die hierbij belangrijk zijn, waaronder:

  •  Keyword Research
  •  Specifieke samenstelling Keywords
  •  Cijfersterkte en concurrentie

Het is essentieel om onderzoek te doen naar de zoekwoorden die gebruikt worden door de zoeker. Dit geeft namelijk een belangrijke voorsprong, omdat bekend is wat de zoeker, en wellicht potentiële klant, zoekt en wil vinden. De zoekmachines zoeken naar patronen en indexeren de zoekwoorden of keywords. Daarbij is de locatie en de frequentie van de zoekwoorden van belang. Hoe relevanter de content van uw website in relatie tot het zoekwoord, hoe hoger uw ranking wordt.

Het is tevens goed om te beseffen dat het uiteindelijk niet de zoekmachines zijn die je site geweldig moeten vinden. Het gaat natuurlijk om de mensen die je site vinden met de taal en de sleutelwoorden die zij zelf gebruiken in zoekmachines. Daarom moet bij het schrijven van SEO teksten worden voorkomen dat er zoveel dezelfde keywords in de tekst staan, dat het meer lijkt op spam. De tekst moet tenslotte interessant en aantrekkelijk zijn voor de zoeker en potentiële klant.

Help je hulp nodig bij het SEO-proof maken van jouw website? Laat SchrijversGezocht jou helpen. Informeer naar de mogelijkheden via onscontactformulier. We zien je graag bij een volgende blog, waarin we meer in zullen gaan op de specifieke tips & tricks van het SEO schrijven.

Chat openen
Hi! Waar kunnen we je mee van dienst zijn?