Biografie laten schrijven

Home Biografie laten schrijven

‘Eigenlijk zou je een biografie moeten laten schrijven’; het wordt wel eens gezegd tegen mensen met een turbulent leven. Misschien heb ook jij er wel over nagedacht. Niet zozeer omdat je ijdel bent, maar meer omdat je iets wilt achterlaten voor je dierbaren. Het blijft dan ook knagen: die biografie moet worden geschreven. Toch is er één probleem: je hebt het allemaal in je hoofd zitten, maar weet niet waar te beginnen.

Voor iedereen die geen tijd heeft om zelf een biografie te schrijven of niet weet waar er moet worden begonnen, zijn er de ghostwriters. Vertel via een schrijver wat jij (of de hoofdpersoon in kwestie) allemaal heeft gedaan en bereikt en laat een verhaal achter dat zowel huidige als toekomstige generaties blijft boeien. Is ook jouw levensverhaal ook een boek waard?

Persoonlijke biografie laten schrijven

Geschiedenis schrijven gaat niet alleen op voor belangrijke gebeurtenissen, maar geldt ook voor de kleinere en persoonlijke verhalen. Ook verhalen van individuen kleurt op een eigen manier de geschiedenis bij en juist daarom komt er steeds meer behoefte om levensverhalen vast te leggen en te delen met dierbaren. Welke momenten in jouw biografie aan bod komen, bepaal jij daarom zelf. En mocht je juist als doel hebben om het verhaal van een ander of zelfs een bedrijf of vereniging op papier te zetten? Ook dat kan uiteraard.

Vraag jouw offerte aan

Iemand die de goede vragen stelt

Wat daarbij belangrijk is, is dat de juiste vragen worden gesteld. Dat is een kunst op zich, want we hebben het hier wel over persoonlijke interviews die het juiste moeten losmaken bij de verteller. Een biografie laten schrijven is meer dan alleen het vastleggen van de chronologie, maar vergt een gerichte aanpak die het betekenisvolle in jouw verhaal ruim baan geeft. Door een professionele schrijver in te schakelen, zorg je ervoor dat de grote lijnen worden gezien en de juiste woorden worden gebruikt. Ons doel is om de juiste emoties op de juiste momenten op te roepen.

Hoe werkt het?

Onze schrijvers gaan met je in gesprek om je volop de ruimte te geven om jouw levensverhaal te vertellen. Daarbij is voor de volledigheid vaak ook de behoefte naar de inbreng van familieleden of andere dierbaren die op hun beurt ook hun verhaal vertellen. Op basis van deze contactmomenten zorgen onze ervaren schrijvers voor een zo compleet mogelijk levensboek. Daarbij wordt ingegaan op verschillende momenten, fases of personen die belangrijk zijn geweest in jouw leven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je kindertijd en je ouders, maar ook aan je school, sporten, hobby’s, hechte vriendschappen, geboortes en je loopbaan. Wij zorgen namelijk graag voor een compleet verhaal dat herkenning oproept.

Jouw levensverhaal

Ben jij klaar voor het laten schrijven voor jouw biografie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en stel gerust al je vragen. Onze schrijvers luisteren graag naar jouw verhaal.

Wil je meer weten? Vul het onderstaand contactformulier in.

    [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
    Chat openen
    Hi! Waar kunnen we je mee van dienst zijn?