Tekst redigeren

Home Tekst redigeren

Je hebt een tekst geschreven. Vervolgens beoordeel je deze tekst op bepaalde onderdelen. Staan er spelfouten in? En komt de titel van het artikel overeen met de inhoud? Wat je dan doet is de tekst redigeren. Wij leggen uit hoe je dit doet, waarom het interessant is om door onze tekstschrijvers geholpen te worden bij het redigeren van teksten en we vertellen je wat het verschil is tussen het herschrijven en redigeren van teksten.

Wat is het verschil tussen het herschrijven en redigeren van teksten?

Stel, je hebt een tekst geschreven over gezonde voeding. Als je deze tekst wil aanpassen op de doelgroep jongeren, dan herschrijf je deze tekst. De titel wordt bijvoorbeeld “Gezonde voeding voor jongeren”. En de inhoud wordt aangepast op de belevingswereld van jongeren. Maar je zou bijvoorbeeld de tekst ook kunnen optimaliseren op SEO aan de hand van wat tips & tricks. Ook dan zal je de tekst moeten herschrijven.

De tekst over gezonde voeding is afgerond. Je wilt de tekst niet herschrijven voor jongeren, maar je kijkt kritisch naar de tekst. Staan er spelfouten in of inconsistenties? In dat geval ben je de tekst aan het redigeren, zodat je hem daarna kan publiceren.

Hoe redigeer je een tekst

Als je een tekst geschreven hebt, bekijk je of de inhoud klopt en of de titels juist zijn. Dit is het redigeren van een tekst. Klopt de introductie, staat daar de belangrijkste informatie over de tekst in? Hoe is het einde van de tekst, wordt de tekst goed afgesloten en moedig je de lezer aan om actie te ondernemen? Ook kijk je naar de spelling, eventuele taalfouten en naar de zinsopbouw.

SchrijversGezocht redigeert jouw teksten

Het redigeren van eigen teksten is niet altijd makkelijk. Je leest snel over fouten heen, omdat je hersenen denken te weten wat er staat. Zeker als een tekst bezoekers moet overtuigen om klant te worden, wil je zeker zijn dat de tekst juist is.
De tekstschrijvers van SchrijversGezocht redigeren en herschrijven jouw teksten voor een concurrerend tarief. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Chat openen
Hi! Waar kunnen we je mee van dienst zijn?