Blogs laten schrijven

Home Tekstschrijver Blogs laten schrijven

Je blogs laten schrijven door een professional?

Bij SchrijversGezocht nemen we graag het schrijven van blog artikelen voor je uit handen. Je kunt onze tekstschrijvers blogs laten schrijven, maar de kunnen deze desgewenst ook voor je publiceren, inclusief afbeeldingen en interne links. Zo heb je nergens meer omkijken naar!
Bestel een proeftekst

Vakspecifiek jargon

Snelle levering

Direct in CMS mogelijk

Vanaf 6 cent per woord

Blogs laten schrijven

Je website is al helemaal af en staat vol met boeiende content die precies vertelt wat je doet en waar je voor staat. Toch is dat in de meeste gevallen niet voldoende om op de lange termijn bezoekers te trekken. Het bloggen uitbesteden kan in dat geval de oplossing zijn! Zoekmachines zoals Google geven namelijk de voorkeur aan websites die actueel zijn, oftewel: die op vaste basis nieuwe content publiceren. Blogs laten schrijven is dé manier om aan zoekmachines te laten zien dat jouw website relevant is. Het gevolg? Je wordt eerder en vaker getoond in de zoekresultaten.

Regelmatig blog artikelen publiceren is echter niet zo makkelijk als het lijkt, waardoor veel bedrijven en ondernemers het bloggen uitbesteden aan een ervaren tekstschrijver. Je zult namelijk constant met nieuwe onderwerpen moeten komen. Bovendien moet je de teksten zo schrijven dat ze geoptimaliseerd zijn voor Google en tóch prettig zijn om te lezen. Vind je dat lastig of heb je er simpelweg geen tijd voor? Kies er dan voor om SchrijversGezocht je blogs te laten schrijven, desgewenst inclusief publicatie. Het bloggen uitbesteden aan ons levert je een website op die altijd up-to-date is. Zo trek je dankzij sterke blog artikelen meer bezoekers, en dus meer klanten!

Waarom is blog artikelen schrijven zo belangrijk voor bedrijven?

Er zijn meerdere redenen waarom het interessant is om blogs te laten schrijven voor je website. Zowel voor kleine ondernemers als grote bedrijven geldt dat (potentiële) klanten je een stuk serieuzer nemen als je blogs schrijft. Daarmee toon je namelijk aan dat je kennis van zaken hebt en bied je meerwaarde op je website. Blog artikelen zorgen er daarnaast voor dat mensen een reden hebben om jouw website te bezoeken. Ze vinden er namelijk niet alleen jouw product of dienst, maar ook waardevolle aanvullende informatie.

Los van bovenstaande redenen is blogs laten schrijven natuurlijk ook super goed voor de vindbaarheid van je website. Dit komt allereerst doordat website waar regelmatig nieuwe content op verschijnt hoger ranken. Daarnaast kunnen we de blogs op relevante zoektermen optimaliseren, waardoor je bezoekers trekt die in jouw product of dienst geïnteresseerd kunnen zijn. Een win-win situatie dus! Wil je het bloggen uitbesteden aan een ervaren tekstschrijver die verstand van zaken heeft? Bij SchrijversGezocht werken we met een groot team aan tekstschrijvers, waardoor we altijd iemand hebben die affiniteit heeft met jouw product of dienst. Geen onderwerp is ons te gek, dus daag ons gerust uit!

Bloggen uitbesteden: de voordelen

Het schrijven van goede content is wat ons betreft een kunst, en dus niet iets wat je er even bij doet naast je huidige werkzaamheden. Zeker als je blogs wilt laten schrijven om meer bezoekers naar je website te trekken, is het belangrijk dat deze perfect geoptimaliseerd zijn. Allereerst moeten de zoektermen in blog artikelen niet teveel of juist te weinig voorkomen en mooi over het artikel worden verdeeld. Daarnaast moeten alle titels en tussenkopjes geoptimaliseerd zijn op de (eventueel verwante) zoektermen. En zo zijn er nog veel meer zaken die maken dat een blog artikel interessant is voor zoekmachines.

Het gevaar van blogs laten schrijven voor zoekmachines (oftewel: SEO blogs) is dat de teksten vaak minder interessant worden om te lezen. Deze optimalisatie kan immers onnatuurlijk overkomen als je het bloggen uitbesteedt aan een schrijver met onvoldoende ervaring. onze tekstschrijvers zijn ware helden in leesbaarheid, dus je kunt ervan uitgaan dat we blog artikelen aanleveren die goed vindbaar zijn én prettig zijn om te lezen. Je wilt die bezoeker immers ook op je website houden nadat deze je via Google heeft gevonden, niet?

Blogs schrijven met ChatGPT

Met de opkomst van AI vragen veel ondernemers zich natuurlijk af of ze niet gewoon blog artikelen kunnen schrijven met ChatGPT. Dit is een goede vraag waar geen eenvoudig antwoord op te geven valt. Ook wij zien dat ChatGPT op het eerste oog sterke content genereert, mits de juiste input wordt gegeven. ChatGPT blogs laten schrijven levert blogs op die taaltechnisch in orde zijn en best interessante invalshoeken laten zien. Het probleem zit hem echter in de volgende zaken:

Factcheck: ChatGPT blogs worden geschreven op basis van grote bergen informatie die de tool online vindt. Maar of deze informatie correct is, is een tweede. Daarom is een factcheck van groot belang als je ChatGPT blogs wilt laten schrijven.

SEO: ChatGPT is er niet toe in staat om blogs te genereren die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Is het jouw doel om meer bezoekers naar je website te trekken? Dan kun je beter het bloggen uitbesteden aan een ervaren tekstschrijver. Je weet dan zeker dat de gekozen zoektermen op een natuurlijke manier en in de juiste hoeveelheid worden gebruikt.

Originaliteit: ChatGPT heeft de neiging steeds dezelfde woordspelingen en zinsopbouwer te gebruiken. Dit resulteert in blog artikelen die taaltechnisch gezien niet bijster origineel zijn en vaak zelfs herkend worden door zoekmachines.

Een lagere ranking: Er zijn voorzichtige signalen dat ChatGPT blogs je ranking negatief beïnvloeden, omdat gegenereerde content door Google wordt afgestraft. Niet zo gek natuurlijk. want ChatGPT is in feite een bedreiging voor Google. Ze zullen er dan ook alles aan doen om websites die blogs laten schrijven door ChatGPT af te straffen met een lagere ranking. Neem jij het risico?

Blogs laten schrijven door onze professionals

Schakel je onze tekstschrijvers in om blogs te laten schrijven? Dan weet je zeker dat je unieke content krijgt die goed rankt en waar je écht iets aan hebt. Onze copywriters zijn experts in het optimaliseren van content voor zoekmachines, terwijl ze tegelijkertijd letten op leesbaarheid en de bezoeker op de juiste wijze informeren of vermaken. Bovendien kunnen we indien gewenst de geschreven blogs ook voor he publiceren op je website, inclusief afbeelding(en).

Wil je graag de mogelijkheden bespreken voor het afnemen van blog artikelen? Neem dan contact met ons op! We leggen je dan alles uit over onze werkwijze en vertellen je precies wat onze bloggers voor je kunnen betekenen.

Wil je meer weten? Vul het onderstaand contactformulier in.

    Chat openen
    Hi! Waar kunnen we je mee van dienst zijn?