seo teksten laten schrijven SchrijversGezocht

Dit moet je weten over de (on)zin van SEO-teksten!

Jij hebt nét een website gemaakt en nu is het tijd om bezoekers aan te trekken.’ Natuurlijk wil je dat klanten je kunnen vinden, dus moet je een manier vinden om hoger in de Google ranking te komen. Je zoekt naar SEO en direct vliegen Engelstalige termen en afkortingen je om de oren. Moet je dit nu allemaal zelf gaan uitzoeken? Nee hoor! Bij SchrijversGezocht hebben we meer dan 100 SEO specialisten die jouw teksten kunnen schrijven. Welkom in de wereld van de (on)zin van SEO-teksten

First things first: wat zijn SEO-teksten eigenlijk?

Bij het schrijven van SEO-teksten verwerk je zoektermen op een strategische en organische manier in je tekst, zodat de zoekmachine weet dat jouw tekst het antwoord is op de zoekopdracht van de bezoeker. Hoe meer Google denkt dat jouw tekst is waar gebruikers naar zoeken, hoe hoger je in de ranking terecht komt. Klinkt simpel, toch? Maar hoe krijg je Google zover? Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar dit zijn volgens ons de twee belangrijkste punten:

  • Onderzoek naar strategische zoekwoorden
  • Schrijven van een duidelijke tekst waar zoekwoorden op een natuurlijke manier in verwerkt zijn

‘Ja, logisch’, denk je wanneer je de tweede bullet leest. Maar hier gaat het vaak fout. Het is heel gemakkelijk om je te laten verleiden door de techniek. Wat is de beste plek om zoekwoorden te plaatsen? Hoeveel zoekwoorden per alinea? Wat is strategisch gezien de beste manier om headers en interne links te plaatsen? Door het doel te verliezen in dit soort zaken, wordt het belangrijkste vaak vergeten: het schrijven van een duidelijke en goed leesbare tekst voor de bezoeker.

Google denkt namelijk al lang niet meer in termen van zoektermen ofwel ‘keywords’. Google wil elke gebruiker van de zoekmachine het beste antwoord op elke vraag bieden. Hierbij wordt gekeken naar tal van factoren. Wat in alle gevallen blijkt: natuurlijke teksten scoren beter dan teksten waarin zoekwoorden opgestapeld worden.

Sterker nog: wanneer je keywords overmatig gebruikt, dan ziet Google dit als spam. Het gevolg: jouw website komt niet meer op de eerste pagina terecht en dat is waar 98% van de bezoekers zoekt!

Wat kunnen wij voor je doen?

Webteksten schrijven is geen kunst, maar het is voor de vindbaarheid én klantvriendelijkheid van je bedrijf wel belangrijk dat het goed gebeurt. Bij SchrijversGezocht hebben we al ruim 84.000 teksten en vertalingen geschreven. Onze SEO-tekstschrijvers schrijven webteksten waarin de lezer centraal staat: duidelijke, goed leesbare teksten gericht op jouw doelgroep. Maar uiteraard wel met aandacht voor de eisen van Google, zodat jouw site of pagina hoog in de zoekresultaten terechtkomen.

Wil jij beter scoren in Google én wil je tegelijkertijd meer bezoekers omtoveren in klanten door de juiste teksten? Kies dan voor de ervaren tekstschrijvers van SchrijversGezocht!

Chat openen
Hi! Waar kunnen we je mee van dienst zijn?