Levensverhaal laten schrijven

Home Levensverhaal laten schrijven

Steeds vaker hebben mensen de behoefte om hun levensverhaal te laten schrijven. Het doel daarvan? Dat een persoonlijk verhaal vooral niet verloren gaat en ook voor toekomstige generaties wordt vastgelegd. Toch is het nogal een klus om een heel levensverhaal op papier te zetten. Want waar begin je en hoe het werkt het? Een heel verhaal in je hoofd hebben zitten is immers wat anders dan het op papier verwerken.

Daarom hebben we bij SchrijversGezocht.nl ghostwriters in huis die precies weten wat er voor nodig is om een biografie te schrijven die overzichtelijk is en intrigeert. Omdat elke biografie anders is, zorgen we daarbij voor persoonlijke contactmomenten om zo voor een even persoonlijk verhaal te zorgen. Onze taak? Om jouw verhaal te vertellen.

Jouw levensverhaal in een boek

Uiteraard, iedereen heeft een eigen verhaal. Toch zijn er bepaalde levensverhalen die het ook daadwerkelijk verdienen om vastgelegd te worden. Dat is niet alleen voor jezelf, maar vooral voor anderen. Met een levensverhaal laten schrijven wil je dat jouw nageslacht en andere belanghebben de kans hebben om ook over vele jaren nog te kunnen lezen wat jouw verhaal is. We hebben het daarmee over iets heel bijzonders en unieks: jij biedt de gelegenheid aan jouw geliefden om jouw dierbare herinneringen te herbeleven. En dat is om te koesteren. 

Het lezen waard

Of dat ook meteen betekent dat het altijd een persoonlijk verhaal moet zijn? Niet helemaal. Levensverhalen kunnen namelijk ook worden geschreven voor bedrijven, organisaties of zelfs gemeentes. Om welke opzet het ook gaat, in elk verhaal schuilt een eigen geschiedenis. Over een hechte familie bijvoorbeeld, maar ook een tumultueuze loopbaan, een bijzondere plek of een onvergetelijke reis. Dat die herinneringen in jouw hoofd zitten is echter wat anders dan ze op papier kunnen zetten. Want hoe zorg je nu voor een boek dat er niet alleen netjes uitziet, maar ook nog eens lekker wegleest? Onze biograaf zorgt ervoor dat de lezer op de juiste momenten wordt ontroerd en aan het lachen wordt gemaakt.

Onze aanpak

Een levensverhaal laten schrijven is vergt enige tijd. We vertellen je meer over onze aanpak; van de eerste interview tot de allereerste print.

  • Kennismaking: uiteraard is dit het moment waarop we het gaan hebben over jou en de lezers. Waarover moet het gaat? En voor wie is het boek bedoeld? 
  • Voorbereiding: we zorgen voor een overzicht van de mensen die moeten worden geïnterviewd. Op basis daarvan worden afspraken met deze mensen gemaakt.
  • Interviews: we gaan in gesprek. Met jouzelf, maar ook met je naasten en andere betrokkenen.
  • Schrijven: op basis van deze gesprekken, is het tijd om te schrijven. De interviews worden uitgewerkt en er wordt gekeken wat de rode draad is.
  • Lezen: eenmaal op papier zorgen we voor een eerste versie. Je kunt op jouw beurt correcties aanbrengen en meedenken over het te gebruiken beeldmateriaal. Wij redigeren natuurlijk de content ook.
  • Design: onze designers gaan aan de slag met beelden en teksten. Het boek krijgt nu ook echt vorm: de afbeeldingen worden verwerkt en de pagina’s worden ingedeeld.
  • Correcties: je ziet jouw verhaal nu ook in boekvorm. Jij hebt het laatste woord over beelden en teksten. Op basis van eventuele aanpassingen wordt het boek geprint.
  • Print: het boek is er, jouw boek is er. Jouw levensverhaal heeft vorm gekregen.

Wat heb jij te vertellen?

Wil je met ons om tafel zitten voor jouw levensverhaal? Neem contact op en samen zorgen we ervoor dat jouw levensverhaal voor altijd zal worden vereeuwigd.

Chat openen
Hi! Waar kunnen we je mee van dienst zijn?