Blog

Home Blog

Blijf up to date met onze blog

Welkom bij de Schrijvers Gezocht blog! Hier vind je regelmatig interessante artikelen over alles wat maar met het optimaliseren van jouw website gaat. In diverse blogs bespreken we de volgende thema’s:

  • zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • content marketing
  • conversie optimalisatie (on-site en off-site)

Lees onze blogs, doe nuttige informatie op en laat je inspireren door onze tips. Lukt het niet om met onze tips zelf aan de slag te gaan? Schakel dan onze hulp in!

seo teksten laten schrijven SchrijversGezocht

Dit moet je weten over de (on)zin van SEO-teksten!

Jij hebt nét een website gemaakt en nu is het tijd om bezoekers aan te trekken.’ Natuurlijk wil jedat klanten je kunnen vinden, dus moet je een manier vinden om hoger in de Google ranking te komen. Je zoekt naar SEO en direct vliegen Engelstalige termen en afkortingen je om de oren.. Moet je dit nu allemaal zelf gaan uitzoeken? Nee hoor! Bij SchrijversGezocht hebben we meer dan 100 SEO specialisten die jouw teksten kunnen schrijven. Welkom in de wereld van de (on)zin van SEO-teksten
Read More
seo tekstschrijver

4 redenen waarom je geen tekstschrijver in zou huren

Je hebt een prachtige (nieuwe) website, maar mist toch nog wat inhoud op sommige pagina’s. Hoe kun je de site het best vullen met blogs, SEO (Search Engine Optimization) teksten en andere content? Eén mogelijke optie is zelf de inhoud schrijven. Daarnaast kun je een tekstschrijver inhuren, maar is dit eigenlijk wel nodig? Hier nemen we vier redenen onder de loep waarom je geen schrijver in zou huren. Wegen de nadelen op tegen de voordelen?
Read More
tekstschrijver voor je website

Zo vind je wél een goede tekstschrijver voor je website!

Daar zit je dan. Een kopje koffie, een leeg Word-document voor je en terwijl de inspiratie langzaam omhoog begint te komen, gaat de telefoon. Je krijgt mails met bestellingen en vragen van klanten. Een medewerker kan niet vinden wat hij zoekt en staat in je deuropening te kuchen. En eigenlijk merk je nu ook dat je het ontbijt niet over had moeten slaan. Dit is precies waarom een tekstschrijver voor je website een goed idee is. Jij wilt ondernemen, verder met de plannen die je hebt en de ROI verbeteren. Het schrijven laat je gewoon over aan een SEO-tekstschrijver. Maar hoe vind je die?
Read More
responsive website laten maken

Schrijven voor het web – 5 tips

Een goede tekst schrijven is al een hele opgave. En dan hebben we het nog niet eens gehad over een goede en pakkende webtekst. Of dat niet hetzelfde is als een normale tekst schrijven? Nou nee, daar zit een wereld van verschil tussen. Schrijven voor het web moet je los zien van schrijven voor print. Dat mag voor elke ervaren copywriter inmiddels als vanzelfsprekend klinken, maar toch komen er elke dag mensen bij die de mogelijkheden van wervende webteksten willen benutten. Hartstikke goed natuurlijk, maar dan moet je wel de juiste aanpak volgen. We zien namelijk nog veel te vaak dat er bij het schrijven van webteksten precies dezelfde schrijfstijl wordt gehanteerd als het schrijven van offline teksten. Reden genoeg om je 5 tips voor het schrijven voor het web te geven, zodat jouw teksten pas écht indruk maken.
Read More
responsive website laten maken

Responsive website: kind van de mobiele revolutie

Je bent op een website haastig op zoek naar de contactgegevens van een organisatie, maar stuit op veel te kleine tekst en onhandige buttons. Het inzoomen gaat maar moeizaam en het lukt maar niet om de juiste informatie te vinden. Dat terwijl je onderweg bent en er haast bij is. Als je de informatie dan eindelijk hebt gevonden, lijkt het eeuwig te duren voordat de pagina is geladen. Even lijkt het alsof alles tegenzit. Het zijn voorbeelden van frustraties die nog altijd aan de orde van de dag zijn. Een mobiel onvriendelijke site doorspitten kan een grote uitdaging zijn. Zo groot zelfs dat het reden kan zijn om onverbiddelijk weg te klikken. Jammer, want wat had kunnen leiden tot een mooie toekomst samen mondt zich uit in een vroegtijdig afscheid. Door niet over een schaalbare website te beschikken, laten webmasters kansen liggen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een uitkomst: een responsive website laten maken.
Read More

Hoe zet je Social Media in voor online marketing?

Sociale media zijn onze bron voor dagelijks nieuws en actuele informatie. Steeds vaker vinden we er ook onze producten en diensten. Het is de plek waar we geïnformeerd worden en onze meningen opdoen. De rol die sociale media speelt op het gebied van klantendienstverlening is sterk aan het toenemen en vanwege de openheid cruciaal voor het online imago. Geen enkele onderneming kan het zich veroorloven om de rol van sociale media te negeren. Bijna 90% van de consumenten laat zich tijdens het aankoopproces beïnvloeden door recensies en reacties van andere consumenten. Er wordt niet uitsluitend meer gezocht in de Google zoekmachine, maar er wordt steeds vaker direct gezocht naar recensies en meningen op sociale media als YouTube, Facebook en Twitter.

Read More
responsive website laten maken

SEO in 2016: is je site er klaar voor?

Afgelopen jaar was daar het jaar van ‘Go mobile or go home’, ‘content is koning’ en de ultieme ‘gebruikerservaring’.  Precies, 2015 en niet voor 2016. Deze online ontwikkelingen zijn al een paar jaar gaande en zullen nog altijd moeten worden nagestreefd. Ze zijn echter niet nieuw meer. Desondanks zien we deze richtlijnen nu al een paar jaar opnieuw opduiken in de jaarlijkse SEO-tips. Daarmee rijst tegelijkertijd de vraag: welke ontwikkelingen zijn nu wél nieuw in 2016? En met name: wat moeten we als online marketeers concreet doen om handig in te spelen op deze nieuwe SEO-ontwikkelingen? Het zijn namelijk de details die in 2016 de overhand gaan krijgen. Vandaag schrijven we daarom graag over de échte trends voor 2016: actueel en specifiek. SEO in 2016 is veiliger, socialer en topic gericht.

Read More

KIES DE JUISTE EXTENSIE VOOR JOUW DOMEIN!

Heb je de laatste tijd ook bijzondere domein-extensies gezien? Domein-extensies zijn de laatste paar letters achter je domeinnaam, meestal .com, .nl of .eu. Tenminste, dat was vroeger zo. Tegenwoordig zie je steeds vaker vreemde extensies, zoals .frl, .amsterdam, en zelfs .accountant is gespot.
Read More

DE PERFECTE CALL-TO-ACTION BUTTON VOOR JOUW WEBSITE

Als je op je website meer wilt doen dan alleen informatie geven, dan heb je een call-to-action button nodig. Deze knop vraagt je bezoeker op rechtstreekse wijze iets te doen: meld je aan, vraag een offerte op, koop een product. Maar... hoe maak je de perfecte call to action op jouw website en zorg je ervoor dat je website nog beter presteert? Er is veel onderzoek gedaan naar de beste call-to-action knop. Van de ideale kleuren voor een knop, tot de juiste tekst, het design, tot aan de plaats waar deze knop op de website moet staan.
Read More