Blog

Home Blog

Blijf up to date met onze blog

Welkom bij de Schrijvers Gezocht blog! Hier vind je regelmatig interessante artikelen over alles wat maar met het optimaliseren van jouw website gaat. In diverse blogs bespreken we de volgende thema’s:

  • zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • content marketing
  • conversie optimalisatie (on-site en off-site)

Lees onze blogs, doe nuttige informatie op en laat je inspireren door onze tips. Lukt het niet om met onze tips zelf aan de slag te gaan? Schakel dan onze hulp in!

responsive website laten maken

Schrijven voor het web – 5 tips

Een goede tekst schrijven is al een hele opgave. En dan hebben we het nog niet eens gehad over een goede en pakkende webtekst. Of dat niet hetzelfde is als een normale tekst schrijven? Nou nee, daar zit een wereld van verschil tussen. Schrijven voor het web moet je los zien van schrijven voor print. Dat mag voor elke ervaren copywriter inmiddels als vanzelfsprekend klinken, maar toch komen er elke dag mensen bij die de mogelijkheden van wervende webteksten willen benutten. Hartstikke goed natuurlijk, maar dan moet je wel de juiste aanpak volgen. We zien namelijk nog veel te vaak dat er bij het schrijven van webteksten precies dezelfde schrijfstijl wordt gehanteerd als het schrijven van offline teksten. Reden genoeg om je 5 tips voor het schrijven voor het web te geven, zodat jouw teksten pas écht indruk maken.
Read More
responsive website laten maken

Responsive website: kind van de mobiele revolutie

Je bent op een website haastig op zoek naar de contactgegevens van een organisatie, maar stuit op veel te kleine tekst en onhandige buttons. Het inzoomen gaat maar moeizaam en het lukt maar niet om de juiste informatie te vinden. Dat terwijl je onderweg bent en er haast bij is. Als je de informatie dan eindelijk hebt gevonden, lijkt het eeuwig te duren voordat de pagina is geladen. Even lijkt het alsof alles tegenzit. Het zijn voorbeelden van frustraties die nog altijd aan de orde van de dag zijn. Een mobiel onvriendelijke site doorspitten kan een grote uitdaging zijn. Zo groot zelfs dat het reden kan zijn om onverbiddelijk weg te klikken. Jammer, want wat had kunnen leiden tot een mooie toekomst samen mondt zich uit in een vroegtijdig afscheid. Door niet over een schaalbare website te beschikken, laten webmasters kansen liggen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een uitkomst: een responsive website laten maken.
Read More

Hoe zet je Social Media in voor online marketing?

Sociale media zijn onze bron voor dagelijks nieuws en actuele informatie. Steeds vaker vinden we er ook onze producten en diensten. Het is de plek waar we geïnformeerd worden en onze meningen opdoen. De rol die sociale media speelt op het gebied van klantendienstverlening is sterk aan het toenemen en vanwege de openheid cruciaal voor het online imago. Geen enkele onderneming kan het zich veroorloven om de rol van sociale media te negeren. Bijna 90% van de consumenten laat zich tijdens het aankoopproces beïnvloeden door recensies en reacties van andere consumenten. Er wordt niet uitsluitend meer gezocht in de Google zoekmachine, maar er wordt steeds vaker direct gezocht naar recensies en meningen op sociale media als YouTube, Facebook en Twitter.

Read More
responsive website laten maken

SEO in 2016: is je site er klaar voor?

Afgelopen jaar was daar het jaar van ‘Go mobile or go home’, ‘content is koning’ en de ultieme ‘gebruikerservaring’.  Precies, 2015 en niet voor 2016. Deze online ontwikkelingen zijn al een paar jaar gaande en zullen nog altijd moeten worden nagestreefd. Ze zijn echter niet nieuw meer. Desondanks zien we deze richtlijnen nu al een paar jaar opnieuw opduiken in de jaarlijkse SEO-tips. Daarmee rijst tegelijkertijd de vraag: welke ontwikkelingen zijn nu wél nieuw in 2016? En met name: wat moeten we als online marketeers concreet doen om handig in te spelen op deze nieuwe SEO-ontwikkelingen? Het zijn namelijk de details die in 2016 de overhand gaan krijgen. Vandaag schrijven we daarom graag over de échte trends voor 2016: actueel en specifiek. SEO in 2016 is veiliger, socialer en topic gericht.

Read More

KIES DE JUISTE EXTENSIE VOOR JOUW DOMEIN!

Heb je de laatste tijd ook bijzondere domein-extensies gezien? Domein-extensies zijn de laatste paar letters achter je domeinnaam, meestal .com, .nl of .eu. Tenminste, dat was vroeger zo. Tegenwoordig zie je steeds vaker vreemde extensies, zoals .frl, .amsterdam, en zelfs .accountant is gespot.
Read More

DE PERFECTE CALL-TO-ACTION BUTTON VOOR JOUW WEBSITE

Als je op je website meer wilt doen dan alleen informatie geven, dan heb je een call-to-action button nodig. Deze knop vraagt je bezoeker op rechtstreekse wijze iets te doen: meld je aan, vraag een offerte op, koop een product. Maar... hoe maak je de perfecte call to action op jouw website en zorg je ervoor dat je website nog beter presteert? Er is veel onderzoek gedaan naar de beste call-to-action knop. Van de ideale kleuren voor een knop, tot de juiste tekst, het design, tot aan de plaats waar deze knop op de website moet staan.
Read More

LEER JE DOELGROEP KENNEN!

Als je de eerdere blogs hebt gelezen weet je hoe je site er uit moet zien, wat voor teksten je moet schrijven, en waar je site aan moet voldoen om de juiste bezoekers te trekken. Vandaag een blogje over het beter leren kennen en begrijpen van jouw bezoeker, zodat je je site en marketing nog beter kunt afstemmen.
Read More

HOE ZORG JE VOOR EEN OPTIMALE WEBSITE?

Er zijn allerlei verschillende aspecten die er samen voor zorgen dat je website een succes wordt en bezoekers makkelijk vinden waar ze voor komen. In dit artikel laten we je een paar ervan zien.
Read More

MAAK JE WEBSITE SEO PROOF: DE 5 BESTE TIPS EN TRICKS

Vorige keer beloofden we je tips te geven om je website SEO-proof te maken. Erg belangrijk om hierover up to date te blijven, zodat je ranking in belangrijke zoekmachines goed is en ook op peil blijft. Daarom in deze blog: de 5 beste manieren om je website of blog SEO-vriendelijk te maken.
Read More