Scriptie nakijken

Home Scriptiehulp Scriptie nakijken

Is je scriptie af en wil je er zeker van zijn dat alle foutjes eruit zijn?

Wij redigeren graag met een frisse blik jouw scriptie en zorgen dat de grammatica en spelling perfect in orde zijn. Snel en goed!
Laat je scriptie nakijken

Met spoed nakijken mogelijk

Ook voor paper en essays

Engelstalige scriptie

Vanaf 6 euro per pagina

Na weken, maanden of misschien wel een jaar zwoegen heb je een punt gezet achter de laatste zin van je scriptie. Nu is je scriptie inhoudelijk afgerond, maar je moet haar nog nakijken op taal en grammatica. Je wilt er zeker van zijn dat er geen taalfouten zijn, fouten in taal en structuur, dat inconsistenties niet voorkomen en dat de opbouw juist is. En die conclusie die je hebt geschreven, staan daar de hoofdzaken in? Wij geven je tips over hoe je een scriptie nakijkt en wat het voordeel is om een scriptie na te laten kijken door SchrijversGezocht.

Waarop kijk je een scriptie na?

Een eerste tip is het uitprinten van je scriptie. Als het op papier staat leest dat anders dan wanneer je het van een beeldscherm leest. Je zal merken dat je meer foutjes uit je tekst kan halen wanneer je de tekst even afdrukt. Vaak lees je over fouten heen, als je de tekst keer op keer op je beeldscherm leest.

In de eerste plaats kijk je bij het nakijken van een scriptie naar de grammatica, spelling en zinsbouw. Is bijvoorbeeld alles geschreven in dezelfde tijd? Niet zelden worden tegenwoordige en verleden tijd door elkaar gebruikt in een scriptie. Vervolgens beoordeel je de titels en tussenkoppen. Komen deze overeen met de inhoud van de tekst?

Ook ga je tijdens het nakijken van je scriptie na of de tekst logisch is. Begrijpt een leek jouw tekst, of sla je op bepaalde punten belangrijke uitleg over. En is de redenering juist, soms komt het voor dat een schrijver van een scriptie zichzelf tegenspreekt.

Laat je scriptie nakijken

Na weken, maanden, soms zelfs jaren zwoegen ben je er dan echt bijna! Nu nog de puntjes op de i. Misschien ben je niet zo’n ster in taal, of is Nederlands niet je moedertaal? Misschien heb je al zo lang naar je tekst gestaard, dat je over de foutjes heen leest? Het nakijken van een scriptie die je zelf geschreven hebt is niet altijd eenvoudig. Je leest snel over taalfouten heen omdat je de tekst al zo vaak gelezen hebt. En omdat je zoveel weet over het onderwerp, is het niet makkelijk om te bepalen of er onduidelijkheden in staan of dat je uitleg te beperkt is. In dat geval komt de hulp van SchrijversGezocht bij het scriptie nakijken als geroepen.

Neem direct contact met ons op. Wij reageren binnen 24 uur en laten jou direct weten wat de mogelijkheden en onze lage tarieven zijn voor het nakijken van jouw scriptie. Ben je op zoek naar wat uitgebreidere scriptiehulp? Dan is wellicht onze scriptiebegeleiding een interessante optie voor jou.

Wil je meer weten? Vul het onderstaand contactformulier in.

    Chat openen
    Hi! Waar kunnen we je mee van dienst zijn?