SEO teksten laten schrijven

Home Webteksten laten schrijven SEO teksten laten schrijven

Behaal zichtbaar meer bezoekers en laat goede SEO teksten schrijven

Laat jouw bezoekersaantal stijgen, krijg meer leads en verhoog de conversie met een krachtige SEO tekst voor jouw product of bedrijf. Wat kunnen wij jou bieden?
Laat een tekst schrijven

+300 schrijvers in de database

Hoge kwaliteit SEO teksten

Vanaf 5 cent per woord

Snelle levering

SEO tekstschrijven wordt vaak gezien als een spanningsveld. Als tekstschrijver wil je namelijk voor lekker lezende en interessante content zorgen. Aan de andere kant wordt er van je verwacht dat je de grote zoekmachines aantrekt. Online gebruikers moeten in grote getalen worden verleid door de door jou geleverde content. Tegelijkertijd ben je niet de enige die de schrijfkunsten als SEO-trukendoos inzet. Op het internet vind je vandaag de dag talloze teksten die enkel en alleen voor Google zijn geschreven. Voor de online gebruiker zijn dit soort teksten een zorgelijk fenomeen. Commerciële webmasters vinden dit soort teksten juist prachtig, het trucje werkt immers naar behoren. Door wat moet een website eigenaar zich nu laten leiden? Door de commerciële belangen of de algemene leesbaarheid?

Waar voldoet een goede SEO tekst aan?

Zoekwoorden zijn de woorden die gebruikers intikken in zoekmachines zoals Google. Op basis van de overeenkomstigheid van de content met deze woorden bepaalt de zoekmachine welke websites in de bovenste zoekresultaten verschijnen en en je online vindbaarheid vergroot wordt. Bij SEO teksten laten schrijven, worden de zoekwoorden strategisch in de webtekst verwerkt, zodat de zoekmachine signalen krijgt dat jouw tekst gaat over de woorden waar de online gebruiker naar zoekt. Kwestie van vraag en aanbod dus. Het voordeel van het vooraf vaststellen van zoekwoorden is dat je rekening kunt houden met de intentie waarmee wordt gezocht. Je verplaatst je naar de gebruiker en vraagt jezelf met welke doelen de website zou worden bezocht. Deze truc is commercieel ook interessant, soms net iets té interessant. SEO-teksten kunnen lastig zijn om te lezen en geven ruis, maar toch werkt het. Door een middenweg te bewandelen probeer je de ondernemer én de lezer tevreden te houden.

Laat je niet teveel verleiden

Bij het richten van je teksten op de zoekmachine is het verleidelijk je meteen te verliezen in de voordelen van de techniek. Waar plaats je strategisch de zoekwoorden, hoe pak je het aan met de headers en waar zet je de interne links neer? Ho even, wacht eens. Goede SEO-teksten schrijf je op de eerste plaats altijd voor de bezoeker. Wie zich blind staart op de zoekmachine zal uiteindelijk met slecht leesbare teksten komen die volstaan met keywords en daardoor wel goed worden gevonden, maar niet converteren. SEO-copywriting is in de basis dus net als het schrijven van gewone webteksten: als je de lezer als doelgroep aanhoudt, zal de zoekmachine de content ook waarderen. Máár, uiteraard wel met een knipoog naar Google. Uiteindelijk moet de tekst wel wat opleveren, voor zowel de ondernemer als voor de lezer. Een beetje SEO-tekstschrijver houdt namelijk rekening met beiden en kiest altijd voor de gulden middenweg.

Wil je meer weten? Vul het onderstaand contactformulier in.