SEO teksten laten schrijven

Home Webteksten laten schrijven SEO teksten laten schrijven

Laat goede SEO teksten schrijven en behaal zichtbaar meer bezoekers

Laat jouw bezoekersaantal stijgen, krijg meer leads en verhoog de conversie door onze tekstschrijvers sterke SEO teksten te laten schrijven.
Laat een tekst schrijven

+300 schrijvers in de database

Hoge kwaliteit SEO teksten

Vanaf 8 cent per woord

Snelle levering

 

Zou je graag meer bezoekers trekken naar je website? Of je nu een webshop runt of beter vindbaar wil zijn met een lokale onderneming, SEO teksten laten schrijven is altijd de eerste stap. SEO teksten worden geschreven op basis van bepaalde zoektermen, die op strategische plekken in de tekst worden verwerkt. Door de tekst rondom deze zoektermen te laten schrijven, vertel je Google bij welke zoekopdrachten de pagina relevant is. Is de tekst goed geoptimaliseerd? Dan is de kans groot dat je niet alleen méér bezoekers trekt, maar ook gerichter de juiste doelgroep aantrekt.

 

Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten laten schrijven is super goed voor je vindbaarheid, maar wat zijn SEO teksten precies? De afkorting SEO staat voor het Engelse Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het grote verschil tussen normale webteksten en SEO teksten is dat deze tweede geschreven worden op basis van bepaalde zoektermen. Deze worden in de titels en tussenkopjes (headings) gebruikt en meerdere keren in de lopende tekst.

Het is de optimalisatie op deze zoektermen die je een hoger bezoekersaantal oplevert. Daarmee laat je zoekmachines namelijk weten waar de pagina over gaat. Met andere woorden: door SEO teksten te laten schrijven vertel je zoekmachines bij welke zoekopdrachten jouw website of de betreffende pagina getoond moet worden in de zoekresultaten. Een effective strategie dus, maar het schrijven van SEO teksten is niet zo makkelijk als het lijkt. Waar een tekst volspammen met zoektermen (keywords) jaren geleden nog goed werkte, is het nu vooral gebruiksvriendelijkheid die telt. Oftewel: teksten moeten goed geoptimaliseerd zijn op de gekozen zoektermen, maar óók prettig leesbaar zijn!

Prettig leesbare SEO teksten laten schrijven

Door de optimalisatie op bepaalde zoektermen zie je vaak in één oogopslag dat het om SEO teksten gaat. Webteksten die puur voor de bezoeker zijn geschreven bevatten deze herhaling van zoektermen immers niet. Dit leest doorgaans een stuk natuurlijker. Het is dan ook de kunst om de zoektermen zodanig te verwerken dat het de lezer niet opvalt dat de tekst eigenlijk voor Google is geschreven. Een SEO tekst laten schrijven doe je immers ook om zoveel mogelijk klanten en/of leads te krijgen. Dit lukt niet wanneer een bezoeker de pagina al na enkele seconden wegklikt, doordat de tekst niet prettig is om te lezen.

Wil je SEO teksten laten schrijven die ook voor de bezoeker aantrekkelijk zijn om te lezen én goed converteren? Dan ben je bij SchrijversGezocht aan het juiste adres! Wij schrijven SEO teksten die goed vindbaar zijn en tegelijkertijd op de juiste wijze informeren en/of vermaken. Dat betekent logische titels en tussenkopjes, precies de juiste zoekwoorddichtheid en een mooie balans tussen optimalisatie en leesbaarheid. En geloof ons: dat vindt zelfs Google een goede zaak. De zoekmachine hecht namelijk veel waarde aan teksten die gericht op de gebruiker zijn geschreven.

 

SEO teksten uitbesteden versus zelf doen

Twijfel je of je SEO teksten wilt uitbesteden of er liever zelf mee aan de slag gaat? Dat snappen we heel goed. We leggen je daarom graag uit waarom het slim is om hier een professionele tekstschrijver voor in te schakelen. Allereerst is het bij SEO teksten belangrijk om de juiste zoekwoorddichtheid aan te houden. Wanneer een tekst helemaal volstaat met zoektermen, zul je daar eerder voor worden afgestraft dan dat het je een hogere ranking oplevert. De zoektermen net te weinig gebruiken doet echter ook weinig voor je vindbaarheid. Het is dan ook belangrijk om daar een balans in te vinden. Onze SEO tekstschrijvers weten precies hoe je dat doet.

Los van de optimalisatie, levert het uitbesteden van SEO teksten je ook content op die beter converteert. Want laten we niet vergeten dat het uiteindelijke doel ervan is dat je meer klanten of leads trekt. De lezer op de juiste wijze informeren, vermaken en stimuleren om een aankoop te doen of contact op te nemen is dan ook minstens net zo belangrijk. onze tekstschrijvers hebben jarenlange ervaring met het schrijven van sterk converterende SEO teksten. En de tone-of-voice? Die passen we natuurlijk aan jouw bedrijf of organisatie aan! SchrijversGezocht inschakelen om je SEO teksten te laten schrijven resulteert dus altijd in content die perfect aansluit op hoe je als persoon of bedrijf wilt overkomen.

Wat hebben we nodig om SEO teksten te schrijven?

Wil je onze tekstschrijvers SEO teksten laten schrijven? Dan hebben we voldoende informatie nodig om mee aan de slag te gaan. Je wilt immers dat de teksten met de juiste input worden geschreven. Daarom is het handig om vóór het uitbesteden van de SEO teksten een aantal zaken op een rijtje te zetten, zoals:

  • Het gewenste onderwerp per tekst: waar moet de tekst over gaan en welke informatie moet er absoluut in worden verwerkt?
  • De gewenste zoektermen per tekst: op welke zoektermen (keywords) wil je de SEO tekst laten optimaliseren? Indien gewenst kunnen we je hierbij helpen door een zoekwoordenonderzoek uit te voeren.
  • Het doel van de tekst(en): informeren, vermaken, stimuleren tot aankoop, etc.
  • Linkjes naar pagina’s met input: op welke pagina’s vinden we relevante informatie over het product of de dienst waar we over schrijven? Dit mogen ook links zijn naar websites van concurrenten.

Heb je al deze zaken op een rijtje gezet? Neem dan contact met ons op via <a href=’mailto:info@schrijversgezocht.nl?subject=SEO tekst aanvraag’>info@schrijversgezocht.nl</a> of via het contactformulier op deze website. Dan gaan onze tekstschrijvers direct voor je aan de slag met het schrijven van sterke SEO teksten.

 

Wil je meer weten? Vul het onderstaand contactformulier in.

    Chat openen
    Hi! Waar kunnen we je mee van dienst zijn?