Responsive website: kind van de mobiele revolutie

Je bent op een website haastig op zoek naar de contactgegevens van een organisatie, maar stuit op veel te kleine tekst en onhandige buttons. Het inzoomen gaat maar moeizaam en het lukt maar niet om de juiste informatie te vinden. Dat terwijl je onderweg bent en er haast bij is. Als je de informatie dan eindelijk hebt gevonden, lijkt het eeuwig te duren voordat de pagina is geladen. Even lijkt het alsof alles tegenzit. Het zijn voorbeelden van frustraties die nog altijd aan de orde van de dag zijn. Een mobiel onvriendelijke site doorspitten kan een grote uitdaging zijn. Zo groot zelfs dat het reden kan zijn om onverbiddelijk weg te klikken. Jammer, want wat had kunnen leiden tot een mooie toekomst samen mondt zich uit in een vroegtijdig afscheid. Door niet over een schaalbare website te beschikken, laten webmasters kansen liggen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een uitkomst: een responsive website laten maken.

Kind van de mobiele revolutie

De mobiele revolutie is een paar jaar geleden begonnen en sindsdien niet meer gestopt. Smartphones veroverden de wereld, tablets deden dit ook en laptops maakten plaats voor kleinere netbooks. Er ontstond een digitale wereld waarin gebruikers op verschillende apparaten het net betraden. Het internet en haar gebruikers liepen daarin voor op de markt. Veel websites waren niet voorbereid op de mobiele revolutie. Gelukkig zorgde responsive webdesign voor een flinke inhaalslag. Responsive websites begonnen mee te schalen naarmate het schermformaat groter of kleiner wordt. Dezelfde website paste zich naadloos aan, ongeacht of het ging om een desktop, laptop, tablet of smartphone.

Schaal mee door responsive te zijn

Door voorbereid te zijn op het gebruikte apparaat komt er met responsive webdesign een einde aan de frustraties van niet mobiel geoptimaliseerde websites. Het gevolg is dat bezoekers langer op de site blijven, meer content consumeren, vaker terugkomen en uiteindelijk dus tot vaker tot conversies leiden. Maar ook de lagere kosten zijn voor organisaties doorslaggevend om een responsive website te laten maken. Uiteraard vraagt een professionele website om een eenmalige investering, maar daarna zullen de kosten lager uitvallen dan wanneer je klanten blijft mislopen omdat je niet bent voorbereid op mobiel bezoek. Een goede eerste indruk begint immers met een website dat zowel visueel aantrekkelijk als gebruiksvriendelijk is. De responsive website is weliswaar een kind van de mobiele revolutie, maar wel een kind dat gewenst is.

Wil je een responsive website laten maken? Je kan bij ons ook terecht voor het grafisch en web design. Bij ons heb je al een volledig responsive website vanaf 300 euro. Meer informatie? Vul het online contactformulier in en ontvang binnen 24 uur vrijblijvend een offerte.

Chat openen
Hi! Waar kunnen we je mee van dienst zijn?