DE PERFECTE CALL-TO-ACTION BUTTON VOOR JOUW WEBSITE

Als je op je website meer wilt doen dan alleen informatie geven, dan heb je een call-to-action button nodig. Deze knop vraagt je bezoeker op rechtstreekse wijze iets te doen: meld je aan, vraag een offerte op, koop een product. Maar… hoe maak je de perfecte call to action op jouw website en zorg je ervoor dat je website nog beter presteert? Er is veel onderzoek gedaan naar de beste call-to-action knop. Van de ideale kleuren voor een knop, tot de juiste tekst, het design, tot aan de plaats waar deze knop op de website moet staan.

WAT ALGEMENE REGELS

Waar moet je op letten bij een call-to-action button?

  •  Veel onderzoeken geven aan dat de beste kleuren voor een knop groen en oranje zijn. Kies altijd voor een opvallende knop met een aantrekkelijke en frisse kleur.
  •  Afgeronde hoekjes zijn tegenwoordig meer in trek dan rechte hoeken.
  •  Kies voor een actieve oproep op de button. Dus niet “Meer info” Maar “Probeer nu gratis” of “Boek mijn stoel!”
  •  Oproepjes in de eerste persoon doen het soms beter dan in de tweede persoon. Dus niet “Boek je reis” maar “Boek mijn reis”. Bepaal zelf wat je lekkerder vindt klinken.
  •  Door A/B testen kun je ontdekken wat goed werkt voor jouw website. Zo kun je op delen van het publiek verschillende knoppen uittesten, en merk je vanzelf wat de beste resultaten oplevert.

DE ALLERBESTE KNOP

Helaas, de allerbeste knop bestaat niet! Waarom niet? Omdat de knop die het beste werkt de knop is die aansluit bij jouw website. Bij de tone of voice, de sfeer en de stijl van het geheel. Dus als je website strak en zakelijk is in wit, grijs en blauw, dan zal een strakke, zakelijke knop in het rood het hier goed doen. Terwijl op een gezellige, kleurige site met spullen voor meisjes een heel andere knop op zijn plek is. Je webdesigner kan je helpen met het bepalen van de perfecte knop voor jouw website en doelgroep! Heb je nog geen webdesigner? SchrijversGezocht heeft een in-house designteam dat in overleg met jou de ideale call-to-action buttom creëert. Informeer hier naar de mogelijkheden.

Chat openen
Hi! Waar kunnen we je mee van dienst zijn?