Scriptie nakijken

Home Scriptie nakijken

Scriptie nakijken

Na weken, maanden of misschien wel een jaar zwoegen heb je een punt gezet achter de laatste zin van je scriptie. Nu is je scriptie inhoudelijk afgerond, maar je moet haar nog nakijken. Je wilt er zeker van zijn dat er geen taalfouten zijn, dat inconsistenties niet voorkomen en dat de opbouw juist is. En die conclusie die je hebt geschreven, staan daar de hoofdzaken in? Wij geven je tips over hoe je een scriptie nakijkt en wat het voordeel is om een scriptie na te laten kijken door SchrijversGezocht.

Waarop kijk je een scriptie na

Een eerste tip is het uitprinten van je scriptie. Als het op papier staat leest dat anders dan wanneer je het van een beeldscherm leest. Je zal merken dat je meer foutjes uit je tekst halen wanneer je de tekst even afdrukt.

In de eerste plaats kijk je bij het nakijken van een scriptie naar de grammatica, spelling en zinsbouw. En is alles geschreven in dezelfde tijd? Niet zelden worden tegenwoordige en verleden tijd door elkaar gebruikt in een scriptie. Vervolgens beoordeel je de titels en tussenkoppen. Komen deze overeen met de inhoud van de tekst?

Ook ga je tijdens het nakijken van je scriptie na of de tekst logisch is. Begrijpt een leek jouw tekst, of sla je op bepaalde punten belangrijke uitleg over. En is de redenering juist, soms komt het voor dat een schrijver van een scriptie zichzelf tegenspreekt.

De scriptie-expert kijken jouw scriptie na

Het nakijken van een scriptie die je zelf geschreven hebt is niet altijd eenvoudig. Je leest snel over taalfouten heen en omdat je zoveel weet over het onderwerp, is het niet makkelijk om te bepalen of er onduidelijkheden in staan of dat je uitleg te beperkt is. In dat geval komt de hulp van SchrijversGezocht bij het scriptie nakijken als geroepen.

Neem direct contact met ons op. Wij reageren binnen 24 uur en laten jou direct weten wat de mogelijkheden en onze lage tarieven zijn voor het nakijken van jouw scriptie. Ben je op zoek naar wat uitgebreidere scriptiehulp? Dan is wellicht onze scriptiebegeleiding een interessante optie voor jou.